Rp schilder en klussenbedrijfDuurzaam, ecologisch en biobased schilderwerk

Tegenwoordig zijn er meerdere soorten verf, van duurzaam, circulair tot schone, milieuvriendelijke verf. Als u milieuvriendelijk wilt schilderen moet u weten wat te gebruiken. De eisen voor en gebruik van milieuvriendelijke verf zijn simpelweg dat het geen schade brengt aan milieu. Daarnaast wilt u natuurlijk dat de schone verf geen schade veroorzaakt tijdens het recyclen en het ontwikkelen van de muurverf.

Biobased verf draagt bij aan een beter milieu voor mens en natuur. Biobased lakken  bestaan voor een groot gedeelte uit duurzame en herwinbare grondstoffen zoals plantaardige oliën. Deze biobased verf is watergedragen, en geurarm en heeft uitstekende buitenduurzaamheid.

Hier zijn een paar verfmerken die biobased of ecologische verf maken van hoge kwaliteit.

Anker Stuy -binnen en buitenlakken

www.ankerstuy.nl

De Anker Stuy Biobased lakken zijn ontwikkeld in samenwerking met Covestro Coating Resins. De grondstoffen in deze productlijn bestaan voor een groot deel uit herwinbare grondstoffen. Tot wel 55%! Denk hierbij aan bindmiddelen, kleurpigmenten, talk en andere additieven die bijvoorbeeld invloed hebben op de viscositeit en droging van het product. Deze berekening is tot stand gekomen door onderzoeken van onafhankelijke onderzoekbureaus en testen in ons eigen laboratorium. Vraag ons gerust naar meer informatie en de bepaling van het bio-based content gehalte conform de NEN-EN 16640 methode.

Ook is er kritisch gekeken naar de “carbon footprint” van het product. Zo wordt het product geproduceerd in Nederland, met grondstoffen die voor 80% uit de Benelux komen. Hierdoor zijn logistieke bewegingen tot een minimum gereduceerd.

Groot gedeelte biobased content

Uitstekende prestaties op buitenduurzaamheid & verwerking

55% bestaand uit biobased content. (berekening NEN-EN 16640)

Grapenstone- muurverf voor binnen en buiten

www.verfgroen.nl

De muurverf van Grapenstone is duurzaam en circulair en  veilig voor kinderen, baby’s, astma- en COPD-patiënten. De verf bevat geen toxische stoffen, voldoet aan hoge hygiënische eisen en is gemakkelijk reinigbaar. Daarom is deze verf ideaal voor een veilige leef-en werkomgeving. Deze duurzame, circulaire verf is 100% ecologisch en bevat alleen grafeen-kalk en water. Tijdens het droog-proces absorberen 3 emmers evenveel CO2 als een volwassen boom.

Als u geïnteresseerd bent om uw huis te laten schilderen met een ecologisch of biobased verf, neemt u dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.